Bedrijfsadvies

Een boekhouder is naast iemand die de cijfertjes op een rij zet ook iemand die die cijfers tot leven brengt. 

Een boekhouding bijhouden en opvolgen kost tijd en geld. Maar bezorgt het bedrijf ook een schat aan informatie over het reilen en zeilen van het bedrijf. 
Een goed bijgehouden boekhouding, aangepast aan het bedrijf is een noodzakelijk kwaad. De registratie van de bedrijfsprocessen is voor een bedrijf noodzakelijk om de controle over het bedrijf te behouden. Stakeholders kijken toe om hun belangen te beveiligen. Geen enkel bedrijf vormt een eiland op zich. 

Steeds zijn er belanghebbenden die aan de zijlijn staan en toekijken. 
Het bedrijf heeft nood aan het oog van een neutrale derde die voldoende betrouwbaar is om de interne keuken te beschermen maar anderzijds toch op een voldoende afstand staat om het bedrijf te begeleiden met niet altijd leuke boodschappen.
De meeste bedrijfsleiders hebben behoeft aan een luisterend oor, dat hun niet alleen aanhoort maar ook de nodige gefundeerde feedback geeft.

Deze taak is geknipt voor een boekhouder. Hij kent het bedrijf en is door zijn beroepsgeheim gebonden. Hij betekent voor de meeste bedrijven ( en niet alleen de hele kleine) een meerwaarde omdat hij als onafhankelijke vrije beroeper zich in alle vrijheid een beeld over het bedrijf kan en mag vormen.