Boekhouding

De boekhouding is een beleidsinstrument. Ze dient de ondernemer te informeren over zijn bedrijf in zijn financiele en fiscale facetten. Zelfs de human resources kunnen door de boekhouding ondersteunt worden. De boekhouding registreert ook het aankoop beleid en geeft de bedrijfsleider de mogelijkheid om zijn bedrijf op een eenvoudige en goedkope manier aan een audit te onderwerpen. 

Echter de boekhouding is vooral een vorm van geschiedschrijving. De boekhouding registreert de gebeurtenissen achteraf, met de bedoeling een realistische prognose te maken. Soms kan het dan ook nuttig zijn de driemaandelijkse BTW aangifte, die meestal als tijdschema gebruik wordt, los te laten en meer regelmatig de boekhoudkundige inschrijvingen te doen.

Wij voeren de boekhouding van bedrijven op onze systemen. Wij dienen dan ook alle aangiften in. 
Wij ondersteunen klanten die zelf hun boekhouding willen voeren, op hun eigen systeem of via een internetverbinding op onze server, kan men dan zelf de boekingen aanmaken en door ons laten controleren. De boekhouding is meer up to date.


De boekhouding vormt dus naast een instrument om correcte btw– en belastingaangiften ook vooral een instrument om het economisch beleid bij te sturen. Echter wat niet of niet-tijdig kan geregistreerd worden vormt op termijn een bron van problemen en misverstanden.


Onze doelstelling is ervoor te zorgen dat de meest belangrijke informatie voor de klant slechts op een muisklik weg is.